Saturday, December 3, 2016

Fox skull cocktail hat


Tein elämäni ensimmäisen cocktail-hatun. Päähine tuli keraamikko Marianne Sirin teokseen "Madonna ja pentu". Materiaaleina käytettiin ketun kalloa, turkista, satiinia, helmiä ja morsiusharsoa. Mariannen näyttely Sairaan Kaunis on auki lahtelaisessa Galleria Uudessa Kipinässä vielä huomenna sunnuntaina klo 12-16.

Näyttelyn statement:

"Kenno-tilassa on esillä Marianne Sirin kipsisiä ja keraamisia veistoksia. Näyttelyn pääosassa ovat kauniit naishahmot sekä pitkälle jalostetut koirat. Näyttely, Sairaan kaunis, on nimetty Madonna ja pentu nimisen veistoksen mukaan, joka esittää naista, jolla on shar pei koiranpentu sylissään ja kettupuuhka kaulassaan. Shar pei koirat ovat sairaan kauniita, ne kuuluvat sairaimpien koirarotujen joukkoon. Näyttelyssä tavataan myös toinen sairaan kaunis koira, mopsi, joka on myös kärsinyt ihmisen jalostusvimmasta. Ovatko lemmikkieläimet meille jo jonkinlaisia asusteita roikkuvine, ryppyisine nahkoineen, töpöjalkoineen, pullosilmineen ja lyttynaamoineen?


Näyttelyssä on myös kaksi terveempää koirarotua whippet ja kääpiösnautseri, joilla on ihmisen vartalo ja päällään munkin kaapu.  Munkinasuinen koira kuvastaa sitä kuinka tärkeä ja pyhä koira on (etenkin länsimaiselle) ihmiselle. Koira on ihmisen uskollisin ystävä, joka on aikojen alusta asti palvellut mitä erilaisimmissa tehtävissä. Koira nostetaan jalustalle, inhimillistetään, puetaan, trimmataan. Koiran voi viedä agilityyn, hierojalle tai vaikka psykologille. Koiria voi myös syödä, mikä ei ole kaikkien mieleen. Koira syö lihaa, jonka tuottaminen kuormittaa ympäristöä. Elämme hupenevien resurssien maailmassa, kuinka kauan meillä on varaa pitää koiria (ja kissoja) lemmikkeinämme?

(...)

Lähde: Galleria Uusi Kipinä


***

I made my very first cocktail-hat. Hat was a part of sculptor Marianne Siri's piece "Madonna and a pup". Materials included a fox skull, fur, satin, pearls and tulle. Marianne's exhibition Sairaan kaunis is open at Lahti based Gallery Uusi Kipinä. Open tomorrow 12 am to 4 pm. 
Photos: Salla Poutiainen

No comments:

Post a Comment